Viimasel 11. aastal on COOP Kilingi-Nõmme Maijooksul autasustatud nii kiiremaid kui stiilsemaid võistkondi. Tänavu oli vallarahval võimalus valida jooksu temaatika. Hääletusele esitatud kaheksast teemast osutus võitjaks “Laul ja tants”. Sel aastal möödub 150 aastat esimese laulupeo toimumisest ja 85-aastane tantsupidu toimub 20. korda. Eesti laulu- ja tantsupidude traditsioon on aastast 2013 kantud UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja. Aasta on jagatud teemade vahel, et läbi erinevate haridus- ja kultuuriprogrammide luua võimalus kõigil osa saada laulu- ja tantsupeo liikumisest. Aasta algus keskendub laulu- ja tantsupeole – traditsioon, protsess, ajalugu. Jätame meiegi oma jälje kohalikku kultuuripärandisse COOP Kilingi-Nõmme Maijooksul “Laul ja tants”. 

Juubeliaasta tippsündmuseks on muidugi 4.-7. juulil toimuv XXVII laulu- ja XX tantsupidu “Minu arm” ning sellele eelnev tuletulemine, mis 1. juunist kuni 3. juulini läbib kõiki Eesti maakondi.

Aasta teine pool keskendub laulu- ja tantsupeo liikumise tänasele olukorrale, selle tegijatele ja traditsiooni jätkumise võimalikkusele.

Juubelisündmustega hoia end kursis peokorraldajate kodulehel

Jaga sõbraga!
KategooriaJooksmine, Üldinfo
Sildid
Kirjuta kommentaar:

*

Sinu email aadressi ei avaldata.

Logo_footer   
     © 2016 Saarde vald           Sisukord

Website by Altex