SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskuse juht Alo Lõoke juhib rahva tervise paranemisel tähelapanu pisiasjadele, mida saab juba täna ära teha ning mis ei vaja ei aega ega mahukat eelarvet. Oluline on mõtteviisi muutmine, avatud meel ja soov päriselt muudatusi saavutada. Suured arenguhüpped koosnevad väikestest sammudest – oma peres, töökollektiivis, kogukonnas, kohalikus omavalitsuses. Kohaliku omavalitsuse vaates väljendub elanike heaolu ja tervis otseselt maksutulu laekumises. Tööl on efektiivne see inimene, kes on vaimselt ja füüsiliselt terve ning kellel on võimalus ennast tervena hoida. Tänased lapsed on homsed täiskasvanud maksumaksjad ja tänased täiskasvanud maksumaksjad on homsed eakad. Seetõttu on aktiivse liikumise mõtte- ja eluviisi toetamine investeering kohaliku omavalitsuse tulubaasi. Loe kogu artiklit. Mõtteviis on nakkav. Sellel võib olla nii positiivne kui negatiivne mõju. Kui meid ümbritsevad tervisest mitte hoolivad inimesed, siis on keeruline mõtteviisi muuta. Samuti võivad meid ümbritseda suurepärased võimalused – kui mõtteviis ei muutu, pole neist tolku. Seetõttu oleks tark hoida tervisest lugupidavate ja aktiivsete inimeste lähedusse? Äkki nakkab? Nii on meil igaühel võimalus saada eluterve mõtteviisi nakkuse kandjaks. Jälgige, kellega te päeva jooksul kõige rohkem aega koos veedate. Sageli on selleks pere. Millist nakkust edasi anname? Millist soovime anda? Samuti soovitab TAI ekraaniaja arvelt rohkem aega koos olemiseks.

Kui me kuus aastat tagasi valla spordialade esindajatega alustasime läbi aasta kestvat liikumissarja, siis lähtusime mõtteviisist; üksi jõuab kaugele, koos jõuab kiiremini. Viibides enamustel liikumissarja sündmustel pean tõdema, et olenemata saavutatud tulemusest peegeldub osalejate nägudel valdavalt rõõm. See naeratus on esimene tagasiside nii korraldajatele kui kaasosalistele. Oleks seda naeru vaid rohkem. Ootame potentsiaalseid nakkuskandjaid osalema meie järgmistel Saarde Liikumisaasta 2024 sündmustel. Vastlapäeval toimunud suusamatkal katsetasid jäist 2,5 km suusarada 33 osalejat. Vastlaliugu laskis 25 kelgutajat. Sajameetrise kelgusõidu teinud Lauri Tamm võitis päeva pikima liuga MTÜ Saarde Inimesed poolt välja pandud uued voodilinad. Eesti Vabariigi 106. aastapäeva auks toimunud Öömatkal Surjus osales 131 registreerunud matkalist. Korraldajate suureks rõõmuks oli neid hinnanguliselt veelgi rohkem. Suurel Reedel olete oodatud osalema 12. Kahe spordihoone matkal, mille trass kulgeb Saarde valla värsketel matkaradadel. Juba nädal varem hakkab Tihemetsa Huvi- ja Spordikeskuses lihavõttemunade näitus, mis kulmineerub matkapäeval tunnustuste jagamisega. Saarde Huvikeskuse poolt matkarajale paigutatud ülesanded juhatavad osalejaid ühest kontrollpunktist teise. Osalejate vahel loosime päeva lõppedes pääsmeid kevadsuvistele kultuurisündmustele Saarde vallas. 

Mõtteviisi kujundamisel on ülioluline roll järjepidevusel. Seetõttu soovitame osaleda 1.-21. aprillini toimuval heategevusüritusel 7+7+7=21 päeva kevade alguse challenges. Lisaks kujunevale liikumisharjumusele toetad harjutusi tehes Githa Vilistlasrüma võimlejaid uute showkostüümide hankimisel. Anna endast parim!

Aprilli lõpus kohtume taas ümber Surju järve toimuval teatejooksul ja Saarde kaitsepäeval Lauri karjääris, kus selguvad järjekordsed täpsuskütid.

Jaga sõbraga!
Kirjuta kommentaar:

*

Sinu email aadressi ei avaldata.

Logo_footer   
     © 2016 Saarde vald           Sisukord

Website by Altex